Black Hat SEO

N-o mai fi permisa, dar arata al dracului de bine.:D

N-o mai fi permisa, dar arata al dracului de bine.:D

In dimineata asta vreau sa fiu malefic. In principiu cand spun SEO, cam toata lumea stie la ce ma refer, am facut noi un curs in facultate sau stim exact de la ce vine acronimul (search engine optimization). Are legatura cu Google sau alte motoare de cautare, deci Google… Are lagatura cu pozitia in cautari, iar site-urile care apar primele in chenar stim ca nu-s de incredere ca au platit pentru asta, nu au crescut organic. Vom vorbi si despre cresterea organica intr-o zi, dar azi am spus ca vreau sa fiu malefic.

Tehnicile black hat SEO pot fi daunatoare pe termen lung, dar pe termen scurt pot ajuta site-urile sa creasca. In principiu sunt tehnici care odata, de mult… tare de mult, erau acceptate, dar abuzurile au facut ca aceste tehnici sa fie calea spre disparitia unor site-uri din motoarele de cautare. Si de aici si portita spre a fi distructivi. Sa zicem ca te enerveaza concurenta, sa zicem ca-s pozitionati mai sus in topurile Google decat tine, ce faci?! Daca te roade pizma atat de tare, poti sa pui cateva bete-n roate.

Nu toate tehnicile folosite in black hat SEO pot afecta un site al concurentei. Printre ele se numara si umplerea pana la refuz cu keywords sau keyword stuffing, din titlu intelegem ce poate fi, dar nu ne ajuta, ai nevoie de acces la site. Trecem mai departe la, textul invizibil, care este acelasi lucru cu keyword stuffing, doar ca se face cu text alb, iar acesta nu este vizibil pe site. Din nou poate ajuta cu o crestere temoporara, dar nu ne ajuta sa punem concurenta in genunchi pentru ca ai nevoie de acces. Ar mai fi si site-urile doorway, care sunt site-uri pe care clientul nu le va vedea niciodata, dar ajuta sa “pacaleasca” spiderele motoarelor de cautare. Sunt site-uri pline de cuvinte cheie, care sunt conectate la site-ul principal. Dar tot nu ne ajuta sa fim malefici.

Ce ne poate ajuta sa ingenunchem concurenta? In primul rand spam-ul comunitatilor cu un numar mare de utilizatori. Cu totii ne bucuram cand citim certurile prostesti pe youtube cand vine vorba de sectiunea comentarii, cel putin eu. Din cand in cand, in loc sa vedem certuri prostesti (“Ba tu esti prost ca-ti plac Parazitii!”) gasim:”Intra pe site-ul meu si vei face bani http://www.banigramada.ro” sau:”Hai sa facem bani de acasa!”. Nu se intampla doar pe youtube, ci peste tot, iar aceste tehnici pot aduce un castig temporar, dar pe termen lung vor scoate compania din ranking-uri. Un bun exempul de companie mare care a facut asta este BMW, se pare ca nu te transformi in cocalar doar daca conduci una…

O alta cale buna de a strica socotelile concurentei, este inregistrarea site-ului aferent in directoare web. Aceasta tehnica era foarte folosita acum ceva vreme, creaza referinte externe la site si in principiu acesta va fi mai bine optimizat… Intra in scena algoritmul Pinguin, voi detalia despre el in alta postare, dar este important de stiut ca acesta este algoritmul care a dat peste cap ranking-urile de pe Google. Cavalerul alb al Google in lupta cu partea intunecata a SEO.

Perceptia este realitatea, iar marketingul o modifica…

Pana data viitoare, distrugere fericita!

Dan P.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s