Black Friday scurt istoric

Stim ca sunt reduceri, stim ca site-urile cad din pricina traficului sau pentru a crea un sentiment de urgenta si mai stim ca reducerile nu-s atat de substantiale pe cat vor ei sa credem. Dar cum a inceput totul? Cand a fost prima vinere neagra? Si m-ai ales unde s-a nascut conceptul? De parca nu stim deja ca in America.;))

Daca tot cumpara toata lumea...

Daca tot cumpara toata lumea…

Termenul black friday a fost folosit pentru prima oara in 1960, este considerat inceputul cumparaturilor de Craciun. Negrul este simbolizat de schimbarea culorii cu care contabilii scriau, de la rosu care simboliza pierderile, la negru care inseamna profit. In 1960 in Philadelphia, politistii au numit aceasta vineri ca neagra din pricina traficului blocat si a strazilor aglomerate, din pricina reducerilor de Craciun.

Din 2005 a devenit cea mai aglomerata zi pentru cumparaturi. Pentru Wallmart black friday inseamna o crestere a profitului anual de la 14miliarde la 19. Aceasta zi este momentul propice pentru a vinde produse ce altfel ar fi ramas pe rafturi. Stii ca-i reducere si cumperi, unii oameni cumpara doar pentru ca-i la reducere. Poate in alte conditii nici nu s-ar fi gandit sa achizitioneze ceva, dar nu vor sa rateze ocazia. Am auzit prieteni spunand: cumpar si eu ceva, doar e la reducere. Fara sa aiba un scop exact, doar cumparat de dragul cumparatului.

Pana data viitoare.

Dan P.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s